De drie P’s
Natuurlijk denken wij bij de drie P’s direct aan Pippie, Pappie en Poppie. En de afkorting staat ook voor People, Planet, Prosperity. Hoe zorgen we met elkaar voor balans tussen de mens, de aarde en onze welvaart? Kun je met een kabouterboek heel bewust keuzes maken op het vlak van mens, natuur en welvaart wereldwijd? Ja dus! En dan komen die 2x drie P’s heel snel bij elkaar!

De kabouters doen het voor
In bijna ieder verhaal zit wel iets duurzaams verstopt. Zoals in verhaal 11 over de storm en het circus: “Poppie wat doe je nu? Je kunt toch geen afval in de rivier teruggooien?”, zegt Pappie. En in datzelfde avontuur gebruiken ze hun e-speedboot op zonne-energie. De vriendjes leven in balans met de natuur en de dieren. Ze letten goed op het gedrag van de dieren (avontuur nummer 3) en worden geholpen door dieren (verhaal 2,3,7,8,10 en 11). Op hun beurt staan ze klaar voor de dieren. Het voorrecht om buiten te mogen zijn en te genieten van wat de natuur biedt, komt in ieder verhaal terug.

Het avontuur in de Alpen (verhaal 7) heeft mijn zoon Sil van 6 jaar gemotiveerd. Hij heeft klusjes gedaan en is gaan sparen voor een eigen reis met de slaaptrein. En in Oostenrijk zijn we een berg op geklommen en hebben bij het kruis in de sneeuw gespeeld. Net als Pippie, Pappie en Poppie. Zij reizen met de trein, liften mee met een vrachtauto of vrachtvliegtuig en zetten zelf een vlot in elkaar om te zeilen. In één van de nieuwe verhalen gebruiken ze zelfs een e-quad!

En het boek zelf?
Dankzij een goede tip van één de lezers, wordt het volgende boek op FSC papier gedrukt. Terwijl de kwaliteit van de letters en afbeeldingen gelijk blijft. En wanneer je het boek aanschaft als E-book, komt er helemaal geen papier meer aan te pas.

Daarnaast worden de boeken die via de webshop verkocht worden, duurzaam verspreid:

  1. Het ophalen bij het magazijn en bezorgen gebeurt door cycloon.nl en fietskoeriers.nl. Zo is er géén CO2 en wél fysieke fitheid!
  2. Bij Iederz in Groningen verpakken mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt het boek dat jij bestelt. Zo dragen de drie kaboutertjes bij aan werkplezier en samenwerking buiten de avonturen.
  3. Van ieder boek gaat € 1,= naar Warchild, € 1,= naar de KNRM en € 1,= naar Stichting Flow & Go Foundation. En er zijn al meer dan 100 boeken weggegeven aan de voedselbank, mensen met een laag inkomen en nieuwkomers uit oorlogslanden.

Met dit in gedachten zit er misschien nog wel een beetje meer warmte in ieder verhaal dat je voorleest. Duurzame warmte natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *