Vandaag ben ik 5 jaar geworden. Van pappa, mamma en mijn zusje Mente kreeg ik nieuwe kleren. Een blauwe korte broek en een felrood T-shirt. Vanmorgen stond ik op school op de versierde stoel. Alle kinderen zongen lang zal hij leven! Toen heb ik getrakteerd op lekkere fruitspiezen en ben ik alle klassen langsgegaan. Van de andere juffen en meesters kreeg ik een sticker of kaart. Vanmiddag ben ik vrij. Vanavond als opa en oma komen krijg ik nog meer cadeaus!

Nu fiets ik met pappa en Mente van Haren naar het meer vlakbij. Daar is een strandje waar we lekker gaan zwemmen. Pappa fietst naast mij en aan zijn stuur hangt mijn verjaardagsmuts. Er fietst een meneer voorbij. “Lekker op weg naar het strandje?”, vraagt hij. Pappa knikt. Dan kijkt de meneer naar pappa’s stuur. “Hé, ben jij vandaag jarig?”, vraagt hij aan mij. “Ja, ik ben 5 jaar geworden”, zeg ik trots. De meneer fietst weer door. Hij heeft een gek fietsje. Met kleine wielen, maar een heel hoog zadel en stuur. We gaan rechtsaf de parkeerplaats op van het strand.

Een onverwacht cadeau speciaal voor mij!
Hé, dat is gek, daar is die meneer opeens weer. Wat? Zegt hij nu dat hij een cadeautje voor mij heeft? Op zijn hurken zittend ritst hij zijn rugzak open. Hij tovert een boek tevoorschijn. Er staan drie mannetjes op getekend en er zit een gouden sticker op. De man heeft zelf een kinderboek geschreven. Hij heeft er altijd eentje bij zich. “Hoe heet je? Dan kan ik je naam in jouw boek zetten.” “Jorne”, zeg ik. “Voor Jorne. Voor je 5e verjaardag!” schrijft hij erin. Mente is jaloers. “Ik wil mijn naam ook in het boek!”, Pappa begint te lachen. “Jij bent al jarig geweest, Mente.”

Pappa zet onze fietsen op slot. Op het strand rent hij met Mente naar het water. Ik blijf op het kleed zitten. Met mijn nieuwe boek. Vol met prachtige tekeningen er in: een grote haai, een blauwe sportauto en drie kabouters op een tractor. Wow! Wat een super verjaardag!

Geef een antwoord