Goede doelen

Waar ik de lezers van de avonturen van Pippie, Pappie en Poppie graag bewust van maak, is dat veel werk in de wereld op vrijwillige basis gebeurt. Of door mensen die werken vanuit een goede doelen organisatie. En omdat niet iedereen tijd wil of kan vrijmaken om mee te helpen, geven wij die mensen de mogelijkheid om financieel bij te dragen. Zelf doe ik overigens beide.

Warchild

Al een flink aantal jaren fiets ik voor fietsclub ‘Gaul! Cycling for Warchild’. Daardoor kwam ik in aanraking met de mensen achter dit bekende goede doel. Die zich dagelijks inzetten voor kinderen in oorlogsgebieden. Of voor kinderen hier in Nederland die de oorlog nog steeds in hun hoofd mee maken. Het werk wat zij doen is belangrijk en voor de kinderen en hun ouders onmisbaar. Ik steun Warchild niet alleen financieel, maar heb bijvoorbeeld ook de basisschool van onze eigen kinderen kunnen verbinden met een pilot van Warchild. Tot grote vreugde van de docenten en Syrische leerlingen.

KNRM

Met de bemanning van de reddingsboten op Schiermonnikoog heb ik een bijzondere relatie. Ik heb hen leren kennen via mijn werk: zij verzorgen een trainingssimulatie met hun reddingswerk. Doordat ik heb beter leerde kennen, werd ik mij er ook van bewust dat dit landelijke netwerk van redders het zonder enige vorm van overheidssteun moet doen. En juist als het weer te hevig is om naar buiten te gaan, varen zij vaak uit. Door de bijdrage met het boek ondersteun ik hen in bijvoorbeeld hun eigen trainingen en materiaal.

Flow & Go Foundation

Samen met vakcollega’s heb ik deze ANBI stichting opgezet. Wij steunen lokale NGO’s in Zambia, Namibië en Zuid-Afrika. Ieder jaar besteden wij ongeveer 4 werkweken van onze tijd aan de projecten daar. Waarvan ca. 2 weken lokaal in Afrika. Met de kleine bijdrage in het boek worden micro-kredieten verleend aan vrouwen in de townships in Livingstone, leer-projecten opgezet voor drop-outs in Windhoek en worden de kosten van onze reizen gedekt.