Bovenaan deze website staat een logootje: dit is een actie voor War Child. Van jouw Pippie, Pappie en Poppie boek gaat €1,= naar War Child. Wat heb ik als schrijver met dit goede doel? Waarom niet andere kinder-goede-doelen als Unicef of Right to Play?

Fietsen voor een goed doel
Al bijna 10 jaar ben ik lid van Wielervereniging Gaul! Met als subtitel op onze fietskleding ‘Cycling for War Child’. Alleen deze en geen andere sponsor. Waarbij wij War Child sponsoren en niet andersom: van ieder kledingstuk dat wij als lid van Gaul! aanschaffen, gaat 10% naar War Child. Het gewonnen wedstrijdgeld: War Child. En alle leden spannen zich in om met allerlei acties geld in te zamelen. Veelal acties op of met de fiets:

  • Gesponsord van de oostkust naar de westkust van de USA fietsen (ruim 5000 km)
  • De Mont Ventoux challenge
  • Een betaalde clinic bergop fietsen, bochten rijden of mentale training

TeamUp: een sporthart voor kinderen

In 2017 reed ik mee met de Gaul! TeamUp Challenge: in 3 dagen van Sittard, via Amerongen en Ter Apel naar het hoofdkwartier van War Child in Amsterdam. Ruim 600 km door Nederland. Dit jaar hebben wij met ons netwerk en Interschool uit Ter Apel iets unieks voor elkaar gekregen: vluchtelingenkinderen uit Ter Apel die primetime op het Bevrijdingsfestival in Assen mainstage optreden. Samen met de talentvolle zangeres Mei-Lin Germs zongen de bijna 40 kinderen de liedjes ‘Mag ik dan bij jou’ (Claudia de Breij) en ‘De Speeltuin’ (Marco Borsato). Hét kippenvel moment van het festival!

Waar wij in ons land al bijna 75 jaar vrede en vrijheid ervaren, gold dat voor sommige van de zingende kinderen nog geen 75 dagen. Gevlucht uit letterlijk kapotgeschoten straten. Het is van levensbelang voor deze kinderen, die bij onze eigen kinderen op school zitten, dat zij weer kunnen dromen zonder bommen. Dat zij zonder angst buiten kunnen spelen met nieuwe vriendjes. Overal ter wereld. Net als onze drie kaboutervriendjes uit het boek!

 

Geef een antwoord