Kabouters en goede voornemens
2018 is net begonnen. De lezers van de avonturen van Pippie, Pappie en Poppie vragen mij of de kabouters net als wij mensen goede voornemers hebben. Wil Pappie bijvoorbeeld nog sneller of sterker worden? En denkt Poppie wel eens aan afvallen? Ik heb Poppie gevraagd of hij voor de 2e blog iets wil vertellen over zijn liefde voor lekker eten. Dat wil hij vast wel doen, dacht ik. Misschien heeft hij, de rondbuikige smulpaap, een favoriete taart? Voorzichtig heb ik hem gevraagd of het een beetje een gezond recept mag zijn, het nieuwe jaar is immers net begonnen. Vanuit de Ardennen reageerde hij als volgt:

Een vrolijke reactie van Poppie
“Wat een leuke uitnodiging! Of ik voor de blog op onze website iets wil vertellen over lekker eten? Natuurlijk! En de taarten die wij in ons huisje bakken zijn altijd gezond! Wij kabouters gebruiken natuurlijke producten die wij vinden in de natuur om ons heen. Wanneer je ons verhaal over wespendag hebt gelezen, dan weten jullie vast wel dat wij in plaats van suiker echte bijenhoning gebruiken. En in plaats van koemelk, laten wij regelmatig door de meeuwen van Willente een voorraadje kokosmelk bezorgen. Vers vanuit de palmbomen op de eilanden uit verhaal acht. Wij geven aan de meeuwen dan weer honing van de bijen hier in het bos mee voor kabouter Willente. Wij kabouters ruilen op die manier over de hele wereld gezonde dingen. De cashewnoten in mijn recept komen uit het tropisch regenwoud in Brazilië. En de frambozen vinden wij weer gewoon in het bos bij ons huisje.

Mmmmm, als ik dit zo aan jullie vertel, loopt het water mij alweer in de mond. Ik krijg zin om zelf een Frambozen cheesecake te maken. En ik heb nog meer zin om hem daarna meteen helemaal op te eten, ha ha!  Vooruit, Pippie en Pappie krijgen ook nog een stukje. Ik ga meteen naar het huisje van eekhoorn om te vragen of hij nog frambozen over heeft in zijn winter voorraad. Veel plezier met het maken van de taart en jullie krijgen een neusknuffel van Pippie en Pappie en mijzelf!”

Zelf de taart van Poppie maken
Bij zijn enthousiaste reactie zit gelukkig ook het recept voor de taart. En Poppie heeft het recept aangepast voor mensen. Anders was het wel een heel klein kaboutertaartje geworden!

Download recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *