Als verse schrijver ervaar ik de (kinder-) boekenwereld als één avontuurlijke ontdekkingsreis. Overal ontmoet ik nieuwe mensen en onverwachte gebeurtenissen komen op mijn pad. Een pad dat gaat over schrijven, tekenen, voorlezen, scholen, kinderen, sprookjes en kabouters.

Zo ben ik ben gevraagd als één van de 12 Drentse schrijvers voor een verhalenboek dat later dit jaar als verrassing uitgegeven gaat worden. En er komen via de webshop bestellingen binnen van vrienden en zakenrelaties die ik lang niet gesproken heb. “Wat leuk dat je een kinderboek hebt geschreven! Ik bestel er gelijk 5, dan kan ik ze cadeau doen aan relaties. En wil je het boek voor mijn dochter signeren en er iets persoonlijks in zetten?”  Natuurlijk!

Door aandacht in lokale bladen, KNRM magazine De Reddingsboot en op de website van Warchild.nl krijg ik telefoontjes van boekhandels, andere winkels en scholen. Het boek is dus niet alleen te koop in de webshop, maar ook bij The Readshop Eelde en boekhandel Nijman in Roden. Omdat ik het boek in eigen beheer uitgeef kan ik samen met deze winkels leuke acties bedenken die een win-win-win opleveren: zij, voor hen, de klant en mijzelf. En mocht je in Groningen genieten van de beste koffie van Nederland: ook in Black & Bloom vind je het kabouterboek. Genieten van de koffie, terwijl je kinderen lekker rustig lezen.

Schiermonnikoog
Een van mijn favoriete plekken in ons groene buiten-land is het eiland Schiermonnikoog. Niet voor niets speelt verhaal vijf van het eerste boek zich af op de Wadden. Daarom kom je het boek op diverse plaatsen op het eiland tegen:

Landelijke bibliotheken
Twee weken geleden kreeg ik post van NBD Biblion. Dat is de organisatie die ervoor zorgt dat boeken besteld kunnen worden door bibliotheken in Nederland. De eerste brief was op maandag: de recensie van het boek. Met, zoals het hoort, fijne tips en leerzame tips. Vanaf dat moment konden bibliotheken het boek bestellen voor hun collectie. Tot mijn verbazing kreeg ik twee dagen later al een inkooporder binnen: twaalf bibliotheken hebben op basis van de recensie meteen het boek besteld.

Goede doelen
Tot slot deel ik de boeken graag met mensen die niet zomaar een boek kunnen aanschaffen voor hun kinderen. Of deel ik de boeken met kinderen van nieuwkomers: mensen die gevlucht zijn voor oorlog en ons land nu als veilige thuishaven hebben. De verhalen van de kabouters nemen hen mee in een droomwereld. Al lezend oefenen zijn de NL taal. In totaal vonden al bijna 100 boeken hun weg naar Syrische gezinnen in Eelde, de voedselbank Tynaarlo en Interschool in Ter Apel. Van ieder verkocht boek gaat €1,= naar Warchild.

Geef een antwoord