Op de achterflap van het boek stellen de drie vriendjes zich even voor. Alle drie met hun unieke eigenschap. Geïllustreerd door hun gestalte. Met een knipoog in de 2e letter van hun naam. Hiermee deel ik als schrijver met jou als (voor-) lezer waar ik zelf in geloof: iedereen heeft unieke talenten.

Hoe ontdek je je talenten?
Ik schrijf niet alleen kinderboeken, ik ondersteun ook organisaties als teamcoach en begeleid topsporters op mentaal vlak. In die wereld is het gebruikelijk om je talenten te leren kennen door het invullen van testen, al dan niet digitaal of ondersteund door een coole App. MBTI, StrengthsfinderTM, Management Drives, Insights DiscoveryTM, DISC. Stuk voor stuk gedegen instrumenten om je kwaliteiten en eigenschappen in beeld te krijgen. Maar … hoe verbind je die theorie weer aan de praktijk? Hoe leidt papieren inzicht tot effect in het echt? Welke context draagt van nature bij aan het bewust worden van elkaars schittering? Onbewust hebben wij de antwoorden op deze vragen al lang geleden ontdekt …

… Buiten spelen
Toen ik zelf klein was (geboortejaar 1973) waren er nog géén computers, iPads, smart phones, gameboys, Wii’s en Playstations. Het station om te spelen bevond zich aan de andere kant van de voor- of achterdeur: buiten. Ik belde aan bij een buurjongetje of –meisje en vroeg: “Hoi, kom je mee buiten spelen?” En dan gingen we voetballen, verstoppertje spelen, boompje verwisselen, knikkeren, hinkelen of fietsen door de plantsoentjes. Ik leerde dat ik goed kon fietsen, niet de snelste was met naar de buut rennen en mijn gebrek aan precisie bij het knikkeren kostte zakken met knikkers. Het leverde vaak betraande ogen op. Maar bovenal leerden al die spelervaringen mij dat ik erg van de natuur en van buiten zijn houd. Elkaar en mijzelf spelenderwijs ontmoeten. Pippie, Pappie en Poppie zijn ook altijd buiten. Dáár leer je elkaar kennen. Daar leer je om samen te werken. Juist daar ontdek je al heel jong waar je in uit kunt blinken. Heb je zin gekregen om buiten te spelen?

Getallen spel
Een eenvoudig en superleuk spel om met kinderen of volwassenen te doen, is het getallen spel. Het wordt gespeeld door kinderen, topsporters, op Schiermonnikoog en in Afrika. Ben jij goed in het ontdekken van slimme strategieën? Benut je de talenten van ieder teamlid? Of ben jij vooral de snelste in het aantikken van de nummers? Download het spel, speel het en vertel elkaar waar jij vindt dat de ander in uitblinkt. Geniet samen in de buitenlucht!

Geef een antwoord